top of page

"Jazeker, de App-o-theker!"


De toevloed aan apps om te gebruiken in de gezondheid en behandeling is enorm. Van field labs, living labs, health labs en andere eHealth pilots van over de hele wereld stromen dagelijks nieuwe apps in de oceaan van mogelijkheden.

Weten wat er is en daar een passende keuze in maken is lastig. Een oplossing is dat er mensen zijn die je daar bij kunnen helpen. Ik noem het een app-o-theker.

Op het gebied van revalidatie-apps is Judith Vloothuis wat mij betreft de eerste app-o-theker. Werkzaam als revalidatiearts bij Reade in Amsterdam vroeg zij zich af welke apps er zijn voor de revalidatie. Zij heeft bij gebrek aan een goed overzicht aan mogelijkheden zelf de site www.revalidatieapps.nl gemaakt.

Wil je ook app-o-theker worden?

Wil je ook een app-o-theker worden dan kan dat! Reade Academy heeft samen met AptaVivar een curses "eHealth in Beweging" ontwikkeld om zorgprofessionals zoals paramedici, verpleegkundigen en begeleiders wegwijs te maken in het vinden en in de praktijk gebruiken en beoordelen van apps, binnen de geldende richtlijnen.

De cursus is al een aantal keren gegeven met als resultaat dat de deelnemers de voor hun juiste apps kunnen vinden en gebruiken voor hun cliënten en patiënten. Een app in knierevalidatie, challenge app in bewegingsactiviteiten, videofeedback bij zelf oefenen. eHealth hoeft niet moeilijk te zijn!

Wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met:

Reade Academy: tel. 020-607 1951 of 06-575 925 52 of email: readeacademy@reade.nl

AptaVivar: tel 074 - 260 0056 of email: info@aptavivar.nl

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page