top of page

De zorgverzekering wordt weer duurder! Wat is er aan te doen?


Overstappen naar een andere verzekeraar is natuurlijk een optie. Fysiotherapeuten geven onder het motto van ”U krijgt een goede behandeling van uw fysiotherapeut, maar krijgt u die ook van uw zorgverzekeraar?” advies over het veranderen van de verzekeraar of het pakket. Maar hebt u al eens nagedacht om over te stappen naar uzelf?

Zelf als zorgverzekeraar

Een nieuw alternatief is de coöperatieve verzekeraar Anno12: “Kies nu voor een andere manier van het verzekeren van zorg. Voor een zorgverzekeraar waar u geen nummer bent, maar lid. Een coöperatie waar u bepaalt wat er gebeurt en waar u meedeelt in toekomstige resultaten.” Kortom je bent de mede-eigenaar van de zorgverzekeraar.

Zelf als zorginkoper

Je kunt je aanvullende verzekering ook afsluiten direct met je eigen lokale fysiotherapie praktijk. Bijvoorbeeld tiba:” tiba is aanvullende zorg nieuwe stijl. Wij vinden dat de zorg terug moet naar de mensen en voor minder geld. Onze drie abonnementen zorgen daarvoor.” Je sluit zelf het contract met de zorgaanbieder.

Dit kun je verder trekken door via een lokaal georganiseerde zorgcoöperatie de gewenste zorg te contracteren zoals in het Brabantse Hoogeloon. Ook voor zorg die nu bij geen enkele verzekeraar te krijgen is of niet door de gemeente wordt geregeld. Het geld wat je normaal voor de aanvullende verzekering betaald zou je hier in kunnen stoppen.

Zelf zorg leveren

De ultieme vorm is zelf de aanvullende zorg te leveren onder supervisie van zorgprofessionals. Je bepaald zelf wanneer en waar je de interventies zoals oefenen uitvoert. De fysiotherapeut motiveert en controleert middels teletherapie het oefenen en geeft feedback opdat je jezelf met goede kwaliteit kunt inzetten.

Alles wat jezelf doet hoef je niet te betalen, waardoor het goedkoper dan aanvullend verzekeren kan zijn! Meer voor minder in 2015!

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
bottom of page